Svømmeundervisning - Børn

 

Plask & Leg (Vejledende 4 - 7 år)

Formålet med holdet er gennem leg at gøre børnene fortrolige i det lille bassin, og give dem mange positive oplevelser i vandet.

Der arbejdes med dykkeøvelser, hoppe i vandet, bevæge sig i vandet, at kunne flyde og glide (på maven og ryggen) og lave ”vejrtrækningsøvelser”, indlæring af ryg- og crawlben, rejse sig i vandet fra flydestilling, diverse lege med bolde og sange, kende reglerne i svømmehallen.

Vi bestræber os på at svømmerne kommer min. 4 gange om året over i det store bassin. Målet er at skabe fortrolighed med vandet, kunne flyde samt have hovedet under vand, også med åbne øjne.

Oprykning til Begynder 1.

Begynder 1 med svømmebælte (ca. 6 - 10 år) 

Formålet med holdet er at indlære de grundlæggende færdigheder inden for svømning og skabe fortrolighed med vandet i det store bassin. På dette hold bliver der brugt svømmebælte. Børnene undervises i de 4 grundfærdigheder: Vejrtrækning, Elementskift, Fremdrift og Balance. Børnene lærer at beherske crawl og rygcrawl i grov form, at lave delfin bevægelsen, at springe I vandet på forskellige måder bl.a. hovedspring, at slå kolbøtter, at dykke efter ting uden at holde sig for næsen, at kunne flyde og glide i vandet. Målet med holdet er at lære at svømme 50m uden hjælpemidler.

Bemærk - findes i to varigheder - 20 min og 30 min.

Oprykning til Begynder 2.


Begynder 2 uden svømmebælte (ca. 6 - 10 år) 

Formålet med holdet er at indlære de grundlæggende færdigheder inden for svømning og skabe fortrolighed med vandet i det store bassin. Det må IKKE bruges svømmebælte på dette hold. Børnene undervises i de 4 grundfærdigheder: Vejrtrækning, Elementskift, Fremdrift og Balance. Børnene lærer at beherske crawl og rygcrawl i grov form, at lave delfin bevægelsen, at springe I vandet på forskellige måder bl.a. hovedspring, at slå kolbøtter, at dykke efter ting uden at holde sig for næsen, at kunne flyde og glide i vandet. Målet med holdet er at lære at kunne svømme 200 meter uden hjælpemidler og med vejrtrækning.   
Oprykning til Letøvede.      
 

Letøvede (ca. 8 - 12 år)

Formålet med holdet er, at videreudvikle de grundlæggende færdigheder, at arbejde med crawl, brystsvømning og butterfly.

Crawl og rygcrawl finpudses med rotation. I forsættelsen af kolbøtter startes på indlæring af vendinger i grovform. Der forsættes med forskellige spring fra vippe og startskamler, startspring fra kanten, brystsvømning og butterfly med vejrtrækning i grovform, behersker vandtrædning, svømme min. 500 m med vejrtrækning uden hjælpemidler.

Oprykning til Øvede
   
 

Øvede (ca. 8 - 12 år)


Formålet med holdet er, at finpudse alle stilarter, forbedre børnenes kondition, arbejde med bjærgning, finpudse vendinger, dykke ned på 4 m, svømme alle stilarter med vejrtrækning og korrekte vendinger, svømme min. 800 m med vejrtrækning i valgfri stilart, svømme 100 m. medley med vejrtrækning og vending, intro til høj og lav ryg.

Øvede er sidste trin i svømmeskolen. Hvis man rykker op fra dette hold, kan man starte på ungdomsholdet, fortsætte på øvede eller blive udtaget til konkurrence holdet.


 
 


Nyheder