Svømmeundervisning - Børn

 

Plask & Leg (ca. 4 - 7 år)

Formålet med holdet er gennem leg at gøre børnene fortrolige i det lille bassin, og give dem mange positive oplevelser i vandet. Der arbejdes med dykkeøvelser, hoppe i vandet, bevæge sig i vandet, at kunne flyde og glide (på maven og ryggen) og lave ”vejrtrækningsøvelser”, indlæring af ryg- og crawlben, rejse sig i vandet fra flydestilling, diverse lege med bolde og sange, kende reglerne i svømmehallen. Vi bestræber os på at svømmerne kommer min. 2 gange pr. sæson over i det store bassin. Målet er at skabe fortrolighed med vandet, kunne flyde samt have hovedet under vand, også med åbne øjne. Oprykning til Begynder.    
 

Vandskræk! (ca. 5 - 13 år)

Ekstra tilbud til børn: Formålet med holdet er at indlære de grundlæggende færdigheder inden for svømning og skabe fortrolighed med vand.   
 

Begynder (ca. 6 - 10 år)

Formålet med holdet er at indlære de grundlæggende færdigheder inden for svømning. Børnene skal gøres fortrolige med det store bassin. De skal beherske crawl og rygcrawl i grov form med vejrtrækning, at lave delfinbevægelsen, at springe i vandet på forskellige måder bl.a. hovedspring, at slå kolbøtter, at dykke efter ting uden at holde sig for næsen, at kunne flyde og glide, svømme min. 200 m uden brug af hjælpemidler med vejrtrækning. Oprykning til Letøvede.      
 

Letøvede (ca. 10 - 12 år)

Formålet med holdet er at videreudvikle de grundlæggende færdigheder, at arbejde med crawl, brystsvømning og butterfly. Crawl og rygcrawl finpudses med rotation. I forsættelsen af kolbøtter startes på indlæring af vendinger i grov form. Der forsættes med forskellige spring fra vippe og startskamler, startspring fra kanten, brystsvømning og butterfly med vejrtrækning i grov form, behersker vandtrædning, svømme min. 500 m med vejrtrækning uden hjælpemidler. Oprykning til Øvede.    
 

Øvede

Formålet med holdet er at finpudse alle stilarter, forbedre børnenes kondition, arbejde med bjærgning, finpudse vendinger, dykke ned på 4 m, svømme alle stilarter med vejrtrækning og korrekte vendinger, svømme min. 800 m med vejrtrækning i valgfri stilart, svømme 100 m. medley med vejrtrækning og vending, intro til høj og lav ryg.  Udtagelse til konkurrencehold eller oprykning til Ungdomsholdet.
 
 


Nyheder